Rychlovky za pár korun: Těstovinová omeleta podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Těstovinová omeleta podle Ivany Černé
Potřebujete
4 lžíce těstovin (penne, kolínka, fusilli) • 100 g žampionů • 100 g anglické slaniny nebo šunky • mletou uzenou papriku • 2 plátky sýra eidam • 2 chilli papričky • 2 – 3 vejce • sůl • mletý pepř • olej • oblíbené bylinky (libeček, petrželka…)
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu nebo použijeme zbylé, již uvařené. Na oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu nebo šunku a přisypeme trochu uzené papriky. Vmícháme uvařené těstoviny, vše osolíme, opepříme, ochutíme nasekanými bylinkami a chilli papričkami. Vše ještě restujeme, pak zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme srazit. Na závěr omeletu poklademe plátky sýra, který necháme roztavit.