Rychlovky za pár korun: Těstoviny s pórkem a uzeným podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Těstoviny s pórkem a uzeným podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
1 balíček vřeten • 1 větší pórek • 1 cibuli • sůl • mletý pepř • 250 ml smetany na vaření • 500 g uzeného libového masa • olej
Postup
Vřetena uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje na skus. Cibuli nakrájíme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a restujeme na rozpáleném oleji asi 15 minut. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a dále restujeme. Vše osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Scezené těstoviny dáme na talíř a zalijeme smetanovou omáčkou s uzeným masem.