Houbová kuchařka: Bagetka s hříbkovou pomazánkou podle Evy Přecechtělové

Sběr hub je v plném proudu, tak proč si nepochutnat na čerstvých pochutinách?
Bagetka s hříbkovou pomazánkou podle Evy Přecechtělové
Potřebujete:
1 bagetu • olivový olej • ½ cibule • 1 lžíci másla • 300 g čerstvých hřibů • 3 lžíce bílého vína • 150 ml smetany • sůl • mletý pepř • oregano • 1 lžíci nasekané petrželky • 1 stroužek česneku
Postup
Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle. Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme. Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a prolisovaným česnekem. Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme. Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme horké.