Houbová kuchařka: Bagetka s hříbkovou pomazánkou podle Evy Přecechtělové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Houbová kuchařka: Bagetka s hříbkovou pomazánkou podle Evy Přecechtělové

Fotografie
Fotografie (internal)

Sběr hub je v plném proudu, tak proč si nepochutnat na čerstvých pochutinách?

Bagetka s hříbkovou pomazánkou podle Evy Přecechtělové

Potřebujete:

1 bagetu • olivový olej • ½ cibule • 1 lžíci másla • 300 g čerstvých hřibů • 3 lžíce bílého vína • 150 ml smetany • sůl     • mletý pepř • oregano • 1 lžíci nasekané petrželky • 1 stroužek česneku    

Postup

 

Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle. Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut.  Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme. Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a prolisovaným česnekem. Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme. Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme horké.

 

 


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.