Z jednoho pekáčku: Závin s prejtem podle Ivany Černé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Z jednoho pekáčku: Závin s prejtem podle Ivany Černé

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Závin s prejtem podle Ivany Černé

Potřebujete

1 listové těsto • 1 vejce • 200 g světlého prejtu • strouhank • drcený kmín • hladkou mouku na vál

Postup

Na vále, posypaném hladkou moukou, rozválíme listové těsto. Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý prejt, do kterého jsme přidali trochu strouhanky na zahuštění. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.
Přeneseme na plech, který jsme potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve přikryté alobalem na cca 5 – 7 minut a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15 – 20 minut). 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.