Z jednoho pekáčku: Závin s prejtem podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Závin s prejtem podle Ivany Černé
Potřebujete
1 listové těsto • 1 vejce • 200 g světlého prejtu • strouhank • drcený kmín • hladkou mouku na vál
Postup
Na vále, posypaném hladkou moukou, rozválíme listové těsto. Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý prejt, do kterého jsme přidali trochu strouhanky na zahuštění. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.
Přeneseme na plech, který jsme potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve přikryté alobalem na cca 5 – 7 minut a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15 – 20 minut).