Rychlovky za pár korun: Uzené rizoto podle Květy Šindelářové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Uzené rizoto podle Květy Šindelářové
Potřebujete
300 g uzeného masa (koleno, žebírka, …) • 3 varné sáčky rýže • 3 stroužky česneku • 1 kostku zeleninového bujonu • ½ sáčku mražené zeleniny (mrkev, kukuřice, hrášek) • bílý pepř • sůl • strouhaný sýr
Postup
Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Po uvaření maso vyndáme a v uzeném vývaru uvaříme vysypanou rýži ze sáčků, asi v polovině varu přidáme i zmraženou zeleninu. Měkké maso na prkénku nakrájíme nadrobno, měkkou rýži se zeleninou scedíme a vmícháme do ní uzené maso nakrájené nadrobno a utřený česnek. Rizoto je dostatečně mastné i slané, proto ho dochutíme jen pepřem. Při podávání ozdobíme strouhaným sýrem.