Rychlovky za pár korun: Patizonový řízek podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Patizonový řízek podle Ivany Černé
Potřebujete
1 větší patizon • 2 – 3 vejce • 2 bílé jogurty • sůl • 2 lžíce nastrouhaného sýra • mletou uzenou papriku • oblíbené bylinky (libeček, petrželka…) • strouhanku
Postup
Patizon omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud má silnější slupku, oloupeme ji. Plátky patizonu osolíme a necháme je vypotit. Sýr (můžeme si připravit i směs různých sýru pro zajímavější chuť) a špetku uzené papriky vmícháme do jogurtu, přidáme vejce a vyšleháme. Směs osolíme a ochutíme nasekanými bylinkami. Vypocený patizon vložíme do jogurtové směsi, obalíme a pak ještě obalíme ve strouhance. Smažíme na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova.