Rychlovky za pár korun: Zapečené houskové knedlíky podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené houskové knedlíky podle Otto Pláška
Potřebujete
1 houskový knedlík (cca 400 g) • 200 g salámu Gothaj vcelku • 1 smetanu ke šlehání • 5 vajec • sůl • mletý pepř čtyř barev • máslo • strouhanku
Postup
Houskový knedlík (můžeme použít zbylé knedlíky od minulého jídla) a salám nakrájíme na kostičky. Do misky rozklepneme vejce, která rozšleháme se smetanou. Lehce osolíme, opepříme a ještě promícháme. Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme do ní polovinu nakrájených kostiček houskového knedlíku.
Na tuto vrstvu dáme nakrájené kostičky salámu, opepříme a vše zasypeme zbylou polovinou nakrájeného houskového knedlíku. Zalijeme vejci se smetanou. Na povrchu ještě opepříme a zlehka povrch posypeme jemnou strouhankou. Poklademe plátky másla a ve vyhřáté troubě zapékáme nezakryté cca 30 minut.