Rychlovky za pár korun: Smažený lančmít prokládaný mozarellou podle Karla Kroupy

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Smažený lančmít prokládaný mozarellou podle Karla Kroupy
Potřebujete
1 konzervu lančmítu • 1 balení mozzarelly • hladkou mouku • 1 – 2 vejce • sůl • strouhanku • olej
Postup
Lančmít nakrájíme na kolečka o síle cca 1 cm. Mozzarellu nakrájíme též na plátky, které poté vložíme mezi 2 plátky lančmítu. Kolečko spíchneme párátkem a obalíme v těstíčku umíchaného z hladké mouky, soli a vejce. Na pánvi rozpálíme olej, lančmít přendáme z těstíčka do talíře se strouhankou a několikrát obalíme ze všech stran. Rukama strouhanku přitiskneme a ihned smažíme po obou stranách.