Rychlovky za pár korun: Smažený celer s mozarellou podle Evy Přecechtělové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Smažený celer s mozarellou podle Evy Přecechtělové
Potřebujete
1 celer • sůl • 60 g trvanlivého salámu • 100 g mozzarelly • 2 vejce • hladkou mouku • strouhanku • olej
Na dip:
1 zakysanou smetanu • mletý pepř • 1 stroužek česneku
Postup
Celer oloupeme, propláchneme a pak nakrájíme na tenčí kolečka. Vložíme do osolené vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Plátky celeru rozložíme, polovinu z nich poklademe plátky salámu a sýra. Navrch přitiskneme zbylá kolečka celeru. Vše obalíme v hladké mouce, osolených a rozšlehaných vejcích a strouhance a na rozehřátém oleji na pánvi je zvolna usmažíme dozlatova. Podáváme s dipem, který připravíme smícháním prolisovaného česneku se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme.