Rychlovky za pár korun: Těstovinový hrnec s fazolemi a zeleninou podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Těstovinový hrnec s fazolemi a zeleninou podle Ivany Černé
Potřebujete
4 lžíce olivového oleje • 1 menší pórek • 5 lžic rajčatového pyré • 250 g oloupaných cherry rajčátek • 650 ml zeleninového vývaru • 350 g těstovin (penne, kolínka…) • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) • 250 g sterilovaných červených fazolí • sůl • drcený pepř • 50 g jemně strouhaného parmazánu • bazalku • zeleninový vývar
Postup
Ve větší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme malá oloupaná rajčátka, pokrájenou bazalku a zeleninový vývar. Vše přivedeme k varu. Do hrnce přisypeme těstoviny a vaříme je, až jsou na skus, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a scezené fazole. Povaříme, dochutíme solí, drceným pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme těstoviny jemně strouhaným parmazánem a podáváme.