Rychlovky za pár korun: Polentový nákyp s mozarellou podle Kateřiny Gajové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Polentový nákyp s mozarellou podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
125 g mozarelly • 200 g polenty • 250 ml kefíru • bazalku • cherry rajčata • 6 lžic olivového oleje • sůl • 1 lžičku sody • 1 hrst parmazánu
Postup
Polentu smícháme se sodou a solí, postupně přilijeme olej a podmáslí. Vymícháme těsto, které bude možné lít, pokud je příliš husté, přidáme vodu. Vmícháme do něj natrhanou mozarellu, nasekanou bazalku a rozpůlená rajčata. Vlijeme do zapékací misky vyložené pečicím papírem, posypeme parmazánem a pečeme při 180 ºC asi 35 minut.