Rychlovky za pár korun: Halušky z kyšky podle Pavlíny Kotrbové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Halušky z kyšky podle Pavlíny Kotrbové
Potřebujete
500 g hrubé mouky • sůl • 400 ml kyšky • 1 sáček kysaného zelí • 1 cibuli • 500 g točeného salámu • olej
Postup
Na trošce oleje osmahneme cibuli a poté i pokrájený na kostičky salám. V kastrůlku povaříme kysané zelí. Do mísy nalijeme z kelímku kyšku, přisypeme mouku a osolíme. Vypracujeme těsto. Protlačíme přes síto do hrnce s vroucí vodou na halušky a vaříme je asi 7 minut. Po uvaření smícháme se zelím a s uzeninou.