Rychlovky za pár korun: Pizza s gothajem podle Anety Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pizza s točeňákem podle Anety Bartuškové
Potřebujete
500 g hladké mouky • 2 lžíce oleje • 250 ml vlažné vody • ½ kostky droždí • cukr • sůl
Na obložení:
300 g gothaje • 300 g sýru eidam • 1 skleničku sterilovaných hub • kečup • směs koření na pizzu
Postup
Do mísy dáme mouku, olej, vodu, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a špetku soli. Zpracujeme těsto a necháme asi jen 10 minut kynout. Sýr a salám nahrubo nastrouháme. Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme placku, kterou potřeme kečupem, posypeme salámem, obložíme okapanými sterilovanými houbami a posypeme sýrem a kořením. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C.