Osvědčené rychlovky: Špagety aglio olio e peperoncino podle Otto Pláška
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad jako vlk a chcete se co nejdříve a nejvíce zasytit. Lehká odpověď? Těstoviny a různé variace na ně!
Špagety aglio olio e peperoncino podle Otto Pláška
Potřebujete:
250 g špaget • olivový olej • 8 stroužků česneku • 1 hrst petrželové natě • 2 chilli papričky • mořskou sůl • 100 g sýru Gran Moravia
Postup:
Špagety uvaříme dle návodu na sáčku ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje. Na olivovém oleji osmahneme najemno nasekaný česnek (tenké plátky), dokud nezesklovatí, a poté ihned pánev stáhneme z ohně. Přidáme najemno nasekanou petrželovou nať a chilli papričky. Dochutíme špetkou soli a ihned přidáme uvařené špagety. Společně promícháme se směsí a podáváme s nastrouhaným sýrem.