Rychlovky za pár korun: Sladké gnocchi podle Kateřina Gajové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Sladké gnocchi podle Kateřina Gajové
Potřebujete
4 velké batáty • semolinovou mouku • 1 kelímek ricotty • javorový sirup • rozinky
Postup
Batáty uvaříme a rozmačkáme, postupně přidáváme mouku a hněteme těsto tak, aby bylo pevné a hladké. Z těsta vytvoříme dlouhé válečky, které rozkrájíme na stejně velké špalíky. Gnocchi vaříme ve vroucí vodě s kapkou oleje, dokud nevyplavou. Scezené ihned smícháme s rozinkami, které jsme si předem namočili a scedili, a s ricottou. Dochutíme javorovým sirupem.