Z jednoho pekáčku: Koláč s houbami podle Jiřiny Blažejové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Koláč s houbami podle Jiřiny Blažejové
Potřebujete
1 listové těsto • 400 g hub • 250 g smetany ke šlehání • 70 g tvrdého sýra • 30 g másla • 10 g pažitky • 3 vejce • sůl • mletý pepř
Postup
Houby (hříbky, žampiony…) pokrájíme na plátky, na másle je asi 10 minut smažíme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, přidáme smetanu, sůl, mletý pepř a nasekanou pažitku. Těsto rozložíme na plech, aby mělo vyšší okraje, doprostřed dáme houby a zalijeme vejci se sýrem. Pečeme v troubě při teplotě 200 ºC asi 25 minut. Koláč je chutný teplý i studený.