Z jednoho pekáčku: Zapečené špagety se zelím podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené špagety se zelím podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
1 balíček špaget • 500 g mletého masa • 500 g kysaného zelí • 200 ml bílého vína • 200 ml sladké smetany • 4 lžíce rajského protlaku • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 1 lžičku mletého kmínu • 200 g strouhaného eidamu • olej • sůl • mletý pepř • máslo a strouhanku na pekáč
Postup
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme vínem a dusíme 10 minut. V druhé pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme protlak. Podle potřeby podlijeme troškou vody a dusíme 15minut. Po 10minutách přilijeme smetanu a promícháme. Do máslem vymazané a strouhankou vysypaného pekáčku vrstvíme špagety a zelí s masem. Horní vrstvu tvoří špagety, které posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.