Z jednoho pekáčku: Zapečené špagety se zelím podle Ivany Bartuškové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Z jednoho pekáčku: Zapečené špagety se zelím podle Ivany Bartuškové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

 

Zapečené špagety se zelím podle Ivany Bartuškové

Potřebujete

1 balíček špaget • 500 g mletého masa • 500 g kysaného zelí • 200 ml bílého vína • 200 ml sladké smetany • 4 lžíce rajského protlaku • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 1 lžičku mletého kmínu • 200 g strouhaného eidamu • olej • sůl • mletý pepř • máslo a strouhanku na pekáč

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme vínem a dusíme 10 minut. V druhé pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme protlak. Podle potřeby podlijeme troškou vody a dusíme 15minut. Po 10minutách přilijeme smetanu a promícháme.  Do máslem vymazané a strouhankou vysypaného pekáčku vrstvíme špagety a zelí s masem. Horní vrstvu tvoří špagety, které posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.