Z jednoho pekáčku: Zapečená cuketa se sýrem a bulgurem podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečená cuketa se sýrem a bulgurem podle Jany Remkové
Potřebujete
4 mladé cukety • 200 g strouhaného sýra • 4 vejce • 4 lžíce uvařeného bulguru • 100 g másla • sůl • mletý pepř • 3 stroužky česneku
Postup
Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku. Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky, osolíme a necháme odstát, aby se zbavily vody. V misce smícháme žloutky, bulgur, sýr, prolisovaný česnek a vymačkané cukety. Nakonec přidáme sníh z bílků. V zapékací misce rozehřejeme máslo, jakmile zavoní, rozprostřeme na ně stejnoměrnou vrstvu cukety. Pečeme při 200 ºC dorůžova. Podáváme se zeleninou a bramborem.