Z jednoho pekáčku: Závin se zelím a slaninou podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Závin se zelím a slaninou podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
1 balíček listového těsta • 300 g anglické slaniny • 1 balíček kysaného zelí • 200 g eidamu • kečup • sezamová semínka • 1 vejce na potření • hladkou mouku
Postup
Těsto rozdělíme na dva díly, na pomoučeném vále rozválíme, potřeme kečupem, poklademe plátky sýra, anglické slaniny a posypeme
překrájeným zelím. Zavineme, dáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme sezamovými semínky a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C asi na 20 minut. Závin je výborný teplý i studený.