Z jednoho pekáčku: Zapečené brambory s mletým masem a jarní cibulkou podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené brambory s mletým masem a jarní cibulkou podle Květy Kroupové
Potřebujete
500 g menších brambor • 1 lžíci vepřového sádla • 1 velkou cibuli • 4 stroužky česneku • 350 g mletého masa mix • oregano • sůl • mletý pepř • 1 svazek jarní cibulky • 6 plátků taveného plátkového sýra
Postup
Menší brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a protlačíme kolečkem na bramborový salát. Ponecháme v celých hranolkách. Na sádle orestujeme dorůžova na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli vmícháme mleté maso. Ochutíme oreganem, solí a mletým pepřem, před koncem přidáme rozmačkaný česnek.
Jarní cibulku nakrájíme na větší kousky, včetně natě, a promícháme s mletým masem a bramborovými hranolky. Směs nandáme do vymazaného pekáčku a dáme zapéci. Krátce před dopečením pokryjeme povrch pokrmu plátky taveného sýru, které necháme roztavit a zezlátnout. Podáváme se zeleninovou přílohou.