Rychlovky za pár korun: Lilek zapečený se syrečky podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Lilek zapečený se syrečky podle Jany Remkové
Potřebujete
2 lilky • 3 rajčata • 1 cibuli • 3 stroužky česneku • 200 g kulatých syrečků • 3 vejce • sůl • mletý pepř • olivový olej • zelenou petrželku
Postup
Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky. Vydlabané poloviny lilků mírně osolíme a dáme předpéct – nejlépe na plech vyložený pečicím papírem – do trouby.
Stačí na tu dobu, po kterou připravujeme náplň.
Do pánve dáme rozehřát olej, nejprve orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme dužinu z lilků a rajčata. Osolíme, opepříme a vše asi 5 minut dusíme. Vmícháme na kostičky nakrájené tvarůžky, necháme je roztéct a
odstavíme. Přimícháme vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku. Vyndáme předpečený lilek z trouby, naplníme jej směsí a pečeme ještě asi 30 minut na 220 ºC.