Rychlovky za pár korun: Klobásovo-šunková omeleta podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Klobásovo-šunková omeleta podle Otto Pláška
Potřebujete
2 klobásy • 100 g alpské šunky • 7 vajec • 50 g eidamu • 100 ml mléka • sůl • mletý pepř • pažitku • olej
Postup
Klobásky nakrájíme na kolečka a na pánvi s trochou oleje necháme opéct. Poté přidáme na větší kousky pokrájenou sušenou alpskou šunku (může být i běžná dušená) a lehce prohřejeme. V misce vyšleháme vejce s mlékem a smícháme s nasekanou pažitkou. Tuto směs nalijeme stejnoměrně na opečená kolečka klobásky s šunkou a smažíme do ztuhnutí vaječné směsi. Podáváme s oblohou a chlebem.