Rychlovky za pár korun: Pečený celer s hermelínem a ořechy podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pečený celer s hermelínem a ořechy podle Květy Kroupové
Potřebujete
1 větší celer • 1 hermelín • 1 hrst vlašských ořechů • olej • sůl • mletý pepř • ½ kostky masoxu • máslo
Postup
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kusy, které potom na struhadle nastrouháme na slabé plátky. Ty osolíme, opeříme, přidáme cca 2 – 3 lžíce oleje a promícháme, aby se olej dostal všude. V hrníčku rozdrobíme půl kostičky masoxu a zalijeme 300 ml vroucí vody.
Celer dáme do pekáčku, polijeme vodou s masoxem a dáme do předehřáté trouby na cca 180°C péci na 20 – 30 minut. Když je cele¨r měkký, postrouháme ho hermelínem (ten si dáme pro lepší strouhání na 15 minut do mrazáku), posypeme nasekanými ořechy a přidáme 2 slabé plátky másla pro vůni. Zapečeme asi 5 minut. Podáváme s bramborem.