Rychlovky za pár korun: Plněná špagetová dýně podle Anny Šušlákové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Plněná špagetová dýně podle Anny Šušlákové
Potřebujete
1 špagetovou dýni • 500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) • 1 cibuli • 1 paličku česneku • 5 sušených rajčat • 1 vejce • 125 g mozzarelly • sůl • 2 lžičky koření Čubrica • ½ červené chilli papričky • 5 plátků anglické slaniny • 1 lžíci strouhaného sýra Gran gusto
Postup
Dýni rozpůlíme, dáme ji řezem na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 180 ºC. Pečeme asi 30 minut. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme se solí. V míse smícháme maso s vejcem, nakrájenými rajčaty, natrhanou mozarellou, nasekanou cibulí a částí česneku. Okořeníme kořením Čubrica.
Pečenou dýni vyndáme z trouby, vydlabeme semínka a vnitřek potřeme zbylým česnekem. Dutinu naplníme masem, poklademe plátky slaniny a vrátíme do trouby, kde pečeme asi 40 až 60 minut při 160 ºC. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem, který necháme lehce zapéct.