Letní grilování: Grilovaný chléb podle Květy Kroupové

Teplé počasí přímo svádí k tomu pozvat přátele, sednout si na zahrádku, a něco dobrého ugrilovat. Fantazii se meze nekladou! Kromě tradičního masa může na horký rožeň i zeleninka či sýr.
Grilovaný chléb podle Květy Kroupové
Potřebujete:
1 menší šišku chleba • 100 g šunkového salámu • 100 g uzeného sýra • 1 rajče • 1 cibuli • 1 cuketu • 3 – 5 stroužků česneku • 125 g másla • grilovací koření
Postup:
Do menšího bochníčku chleba nařízneme přibližně centimetrové krajíčky, které nedořízneme až dokonce. Každý zářez potřeme máslem, ve kterém jsme rozmíchali prolisovaný česnek.
Do každého zářezu vsuneme plátek salámu, trošičku nastrouhaného sýra a zeleninu, kterou jsme nastrouhali na kráječi na velice jemné plátky. Zbylým česnekovým máslem potřeme bochníček chleba a pohodíme zbytkem strouhaného sýra. Naplněný chléb dáme na pomaštěný alobal, zabalíme a vložíme pod gril do trouby na 20 minut uzavřené, pak dogrilujeme otevřené.