Sladké dobroty: Makovec s jablky a náplní podle Ivany Černé

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Makovec s jablky a náplní podle Ivany Černé
Potřebujete
500 ml mléka • 4 lžíce oleje • 2 větší jablka • 3 vejce • 1 skořicový cukr • 1 lžíci rumu • 220 g umletého máku • 220 g třtinového cukru • 1 vanilkový cukr • 2 lžíce pomerančové kůry • 2 lžíce pomerančové šťávy • 350 g hladké mouky • 1 prášek do pečiva • 1 balení piškot s meruňkovým želé a čokoládou • čokoládovou polevu
Postup:
Do jedné mísy si připravíme všechny sypké suroviny. Do druhé misky si připravíme tekuté ingredience. Do tekuté směsi vmícháme opatrně suroviny sypké a dobře promícháme. Nakonec vmícháme dvě nastrouhaná jablka nahrubo. Zamícháme.
Na plech dáme pečicí papír a směs na něj nalijeme. Piškoty s meruňkovým želé a čokoládou rozpůlíme a jako ouška je poklademe do těsta. Dáme péci do rozehřáté trouby na 170 ºC na cca 35 minut. Pak necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Zdobíme dle fantazie.