Sladké dobroty: Roláda s jablečnou šlehačkou podle Evy Přecechtělové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sladké dobroty: Roláda s jablečnou šlehačkou podle Evy Přecechtělové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Roláda s jablečnou šlehačkou podle Evy Přecechtělové

Potřebujete

5 vajec • 5lžic moučkového cukru • 5 lžic polohrubé mouky • nastrouhanou čokoládu

Na náplň:

2 smetany ke šlehání • 1 ztužovač šlehačky • 4 jablka • 1 vanilkový cukr

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a promícháme. V míse ušleháme bílky na tuhý sníh. Přidáme žloutkovou pěnu a zlehka ručně metličkou prošleháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 ºC asi 10 minut.

Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a i s utěrkou svineme. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jablečnou šlehačkou (trochu šlehačky si odložíme na zdobení), znovu svineme, povrch potřeme jablečnou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Jablečnou šlehačku připravíme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, podlijeme trochou vody, posypeme cukrem a přikryté dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přisladit. Vodu vydusíme, vymícháme na kaši a necháme vychladnout. Do vyšlehané šlehačky se ztužovačem zlehka přimícháme jablečnou kaši.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.