Džambulka u plotny: Poloviční recept na bublaninu s olejem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Džambulka u plotny: Poloviční recept na bublaninu s olejem

Pozor! Iveta se dostala k plotně a nic ji nezastaví!
Pozor! Iveta se dostala k plotně a nic ji nezastaví! (Foto: Facebook, Profimedia, koláž Ahaonline.cz)

Iveta Bartošová (47) je už pár dnů doma ve vile v Uhříněvsi. Kromě toho, že už zvládne sama mluvit a pohybovat se, začala také péct. Na svém Facebooku se fanouškům pochlubila s receptem na bublaninu à la Džambulka.

Recept sice není úplný, ale každá zdatná hospodyňka si s ním určitě poradí. Iveta také místo odměřování po »čucíkách« zvolila jako dávkovač lžíci.

Bublanina à la Džambulka

Potřebujete:
6 žloutků • 18 lžic cukru • 12 lžic oleje • 18 lžic hrubé mouky • necelý prášek do pečiva • trošku vody • smíchat 6 ušlehaných bílků  

Ovoce je zřejmě volitelné a zpěvačka, jako šikovná kuchařka, nenapsala postup. Podle základních receptů na bublaninu a surovin, které Iveta Bartošová použila, by mohl postup vypadat následovně:

Recept na bublaninu.

Ze žloutků a cukru utřeme krém, do kterého postupně přidáme olej a vodu. Do mouky přidáme prášek do pečiva a postupně přimícháváme do krému. Z bílků vyšleháme sníh a obě směsi smícháme. Těsto vylejeme na vysypaný plech, obložíme ovocem dle výběru a pečeme při 170 °C asi 35 minut.


wernerovamagdalena
19. 8. 2013 • 07:31

Dobrá bublanina je od kluků v akci, když už recept, tak od odborníků. Myslím, že Bartošová chce vlastní kulinářskou šou, tak se snaží udivovat recepty z Hrníčkové kuchařky.

belaa
18. 8. 2013 • 23:32

no je to krava to se nevidi.

belaa
18. 8. 2013 • 23:29

bublanina nic moc malo ovoce.je moc sucha...vysoka.nic neumi..

joudajoudovy
18. 8. 2013 • 15:24

fekalni pochcandira jeste vyda kucharku, ha ha ha

xcarodejka
18. 8. 2013 • 11:59

Prášek do pečiva se může dát pro jistotu,kdyby sníh těsto dsot nenadlehčil. Je to ale vysoké, tak mohla dát více ovoce. Nejlepší jsou meruňky a navrch šlehačka. pravá bublanina ale není z piškotového těsta.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.