Tipy na letní saláty: Z červené řepy

Že nemáte v parné výhni chuť na teplá jídla a hotovky? Není divu! Proč navíc trávit čas u plotny, když je venku tak krásně?! Vyzkoušejte recepty na netradiční saláty, které osvěží a zaženou i hlad.
Salát z červené řepy
Potřebujete:
1 velkou řepu • petrželku • 200 g sýru feta nebo tofu • olivový olej • balzamico • sůl, pepř
Postup:
Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte v troubě asi 45 minut. Po vychladnutí řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky, přidejte pokrájený sýr, nasekanou petrželku, osolte, opepřete, zalijte olivovým olejem a balzamicem, s kterým nešetřete.
+ 2 tipy na zálivky
Koktejlová
• 2 lžíce rajčatového protlaku • 75 g netučného tvarohu • 150 g smetany • sůl • pepř • worcester
Jogurtová
• netučný jogurt • sůl • polévková lžíce bylinkového octa • hrst posekané koprové nati