Odlehčené recepty: Řeřichová polévka podle Evy Gálové

Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…
Řeřichová polévka podle Evy Gálové
Potřebujeme
✦ 350 g brambor ✦ 3 pórky ✦ 100 g řeřichy ✦ olivový olej ✦ 1 l zeleninového vývaru ✦ 150 ml bílého jogurtu ✦ sůl ✦ mletý pepř
Postup
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, restujeme ho asi 3 minuty na oleji, pak ho zalijeme trochou vody a chvíli dusíme. Pak přidáme oloupané a pokrájené brambory a zalijeme zeleninu vývarem. Vaříme pod pokličkou, až jsou brambory měkké. Pak přidáme tři čtvrtiny řeřichových lístků, jogurt a polévku rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, krátce prohřejeme a polévku podáváme ozdobenou zbylými lístky řeřichy.