PROSTŘENO: Plněná kuřecí kapsa s pečeným bramborem podle Pavlíny Javůrkové

Studentka Pavlína uzavřela týdenní zápolení mladých dívek. Jako hlavní chod připravila kuřecí kapsu s brambůrky a zeleninou.
Plněná kuřecí kapsa s pečeným bramborem
Potřebujete
1 kg prsních řízků • 1 kg brambor • 200 g nivy • 100 g šunky • 5 plátků eidamu • sůl a pepř • paprika • koření na brambory • tmavá jíška • 150 ml vody • 1 stroužek česneku
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme a v polovině ze strany nařízneme, uděláme kapsu a rozevřeme. Prsa plníme sýry a šunkou. Posypeme grilovacím kořením a spíchneme špejlí. Na pánvi maso po obou stranách dobře orestujeme a poté maso vyndáme a z výpeku připravíme si sos k masu.
Do výpeku přidáme vodu a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Brambory ve slupce si důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Ochutíme solí a majoránkou a vyskládáme na plech. Polijeme olivovým olejem a přidáme rozetřený česnek.