Rakouská kuchyně: Srnčí ragú na rybízové smetaně

Tentokrát v našem kulinářském cestování zamíříme k našim jižním sousedům do Rakouska. I tam se totiž pyšní skvělou kuchyní. Aby ne, bývali jsme slavné mocnářství Rakousko-Uhersko a naše kuchyně jsou vyhlášené i navzájem si podobné. Málo platné, na gastronomické speciality je tato země jako stvořená…
Srnčí ragú na rybízové smetaně
Potřebujeme:
• 300 g očištěných lišek
• 0,8 kg srnčího masa z kýty nakrájeného na malé kousky
• 0,1 l červeného vína
• 0,2 l hovězího nebo zvěřinového vývaru
• 0,2 l smetany ke šlehání
• 50 g rybízového džemu
• arašídový olej
• zelenou petrželku
• jemně nasekané koření na zvěřinu (jalovec, rozmarýn, majoránku, tymián)
• sůl, pepř
Postup:
• maso opečte na arašídovém oleji
• přidejte rybízový džem, podlijte červeným vínem
• přilijte vývar a zlehka začněte dusit
• zjemníte kořením a smetanou
• lišky fritujte v oleji
• ochuťte pepřem a petrželkou a lišky přidejte k masu
• podávejte s pečivem