Rychlovky za pár korun: Pohankové krokety podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pohankové krokety podle Jany Remkové
Potřebujete
200 g pohanky • 2 vejce • strouhanku • 3 – 5 stroužků česneku • 1 hrst hladké mouky • 100 g sterilovaných žampionů• 1 cibuli • tymián • majoránku • sůl • mletý pepř • olej
Postup
Pohanku povaříme minutu v osolené vodě, pak přikryjeme poklicí, zabalíme do utěrky a vložíme do peřiny, kde ji necháme cca 20 minut dojít. Mezitím si na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme žampiony. Poté pohanku spojíme s vejci, moukou, strouhankou, kořením, orestovanými žampiony, cibulí a česnekem, osolíme, opepříme.
Tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji dorůžova. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo v lehčí variantě, kdy každý váleček obalíme proužkem šunky, ozdobíme půlkou rajčete, kouskem sýra a zajistíme párátkem.