Rychlovky za pár korun: Salát z »točeňáku« podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Salát z »točeňáku« podle Květy Kroupové
Potřebujete
400 g kuřecího točeného salámu • ½ čínského zelí • 2 cibule • 4-6 sterilovaných kapií • ocet • sůl • mletý pepř • cukr
Postup
Čínské zelí a kapie nakrájíme na přiměřeně malé kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do cedníku a spaříme vařící vodou. Kuřecí salám nakrájíme na kostičky. Všechno dáme do misky a podle chuti zakápneme octem s troškou vody a dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Výborně se také hodí nálev ze sterilovaných kapií. Servírujeme s pečivem.