Polská kuchyně: Houby v zelí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Polská kuchyně: Houby v zelí

houby v zelí
houby v zelí (profimedia.cz)

Už nevíte, co máte pořád vařit k nedělnímu obědu? Všechny kuchyně jste vyzkoušeli, tak už kuchtíte jen nějakou klasickou »rychlovku«? Máme pro vás tip na dobroty polské gastronomie.

Houby v zelí po polsku

Potřebujeme

  • 60 g másla
  • lžíci hladké mouky
  • 3 cibule
  • 600 g bílého zelí
  • kmín
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 500 g hub

Příprava
Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme. Nadrobno pokrájíme i cibulku, kterou zpěníme na másle, přidáme houby, osolíme a dusíme. Zelí omyjeme, pokrájíme, spaříme a scedíme. Přidáme k houbám a dusíme dále pod pokličkou na mírném ohni.

Jakmile zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zamícháme a dusíme ještě asi 10 minut. Před podáváním doplníme máslem, dobře promícháme, okořeníme a osolíme. Podáváme s brambory přelitými máslem a sypanými sekanou pažitkou.

Autor:  ane

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.