Polská kuchyně: Houby v zelí
Už nevíte, co máte pořád vařit k nedělnímu obědu? Všechny kuchyně jste vyzkoušeli, tak už kuchtíte jen nějakou klasickou »rychlovku«? Máme pro vás tip na dobroty polské gastronomie.
Houby v zelí po polsku
Potřebujeme
- 60 g másla
- lžíci hladké mouky
- 3 cibule
- 600 g bílého zelí
- kmín
- sůl
- mletý černý pepř
- 500 g hub
Příprava
Houby pečlivě očistíme, opláchneme a pokrájíme. Nadrobno pokrájíme i cibulku, kterou zpěníme na másle, přidáme houby, osolíme a dusíme. Zelí omyjeme, pokrájíme, spaříme a scedíme. Přidáme k houbám a dusíme dále pod pokličkou na mírném ohni.
Jakmile zelí změkne, zahustíme je moukou rozmíchanou v troše studené vody. Zamícháme a dusíme ještě asi 10 minut. Před podáváním doplníme máslem, dobře promícháme, okořeníme a osolíme. Podáváme s brambory přelitými máslem a sypanými sekanou pažitkou.