Letní grilování: Hovězí gril burger podle Otto Pláška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Letní grilování: Hovězí gril burger podle Otto Pláška

Fotografie
Fotografie (internal)

Teplé počasí přímo svádí k tomu pozvat přátele, sednout si na zahrádku, a něco dobrého ugrilovat. Fantazii se meze nekladou! Kromě tradičního masa může na horký rožeň i zeleninka či sýr.

Hovězí gril burger podle Otto Pláška

Potřebujete:

750 g mletého hovězího masa • ½ svazku plocholisté petržele • ½ svazku koriandru • 6 plátků uzené slaniny • hrubozrnnou mořskou sůl • mletý pepř čtyř barev • hamburgerové housky • 6 plátků čedaru • dijonskou majonézu • kečup • ledový salát • 1 cibuli • nakládané okurky, rajčata

Postup:

Maso osolíme, opepříme a ochutíme nasekanou petrželí a koriandrem. Prohněteme a dáme do chladu. Nakrájíme si najemno cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomoci kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm.

Vložíme na slaninou potřený rošt a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa pak položíme plátek sýru. V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozřízlé housky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a nudličkami ledového salátu.

Z grilu přendáme roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli kečupem.

 

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.