Letní grilování: Hovězí gril burger podle Otto Pláška
Teplé počasí přímo svádí k tomu pozvat přátele, sednout si na zahrádku, a něco dobrého ugrilovat. Fantazii se meze nekladou! Kromě tradičního masa může na horký rožeň i zeleninka či sýr.
Hovězí gril burger podle Otto Pláška
Potřebujete:
750 g mletého hovězího masa • ½ svazku plocholisté petržele • ½ svazku koriandru • 6 plátků uzené slaniny • hrubozrnnou mořskou sůl • mletý pepř čtyř barev • hamburgerové housky • 6 plátků čedaru • dijonskou majonézu • kečup • ledový salát • 1 cibuli • nakládané okurky, rajčata
Postup:
Maso osolíme, opepříme a ochutíme nasekanou petrželí a koriandrem. Prohněteme a dáme do chladu. Nakrájíme si najemno cibuli, pikantní okurky na plátky, rajčata na plátky a ledový salát na nudličky. Rozpálíme si dobře gril. Z hovězího masa vytvoříme za pomoci kovové formičky 6 pevných masových placek vysokých 2 cm.
Vložíme na slaninou potřený rošt a velmi zprudka opečeme z obou stran cca 5 minut z každé strany. Na každou porci masa pak položíme plátek sýru. V tuto dobu si opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Rozřízlé housky opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě dijonskou majonézou, bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, plátky pikantních okurek a nudličkami ledového salátu.
Z grilu přendáme roztaveným sýrem ozdobené maso, poklademe tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany potřeli kečupem.