Rychlovky za pár korun: Zapečené brambory podle Libora Poláčka

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Zapečené brambory podle Libora Poláčka
Potřebujete
800 g brambor • 3 špekáčky • 2 střední cibule • sůl • mletý pepř • olivový olej • 6 vajec • 250 ml smetany 31% • 150 g strouhané goudy nebo čedaru
Postup
Brambory den předem uvaříme ve slupce, 3 vejce uvaříme natvrdo. Pak dáme na pánev olivový olej, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené oloupané špekáčky.
Směs necháme mírně vychladnout. Studené vařené brambory oloupeme a přes kolečko na brambory protlačíme do zapékací mísy. K bramborám přidáme na kolečku promačkaná vařená vejce, osmaženou cibuli s buřty, vše osolíme, opepříme a promícháme. Promíchané brambory přelijeme rozkvedlanými vejci, smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.