Rychlovky za pár korun: Česnekové fazolky s klobásou podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Česnekové fazolky s klobásou podle Květy Kroupové
Potřebujete
500 g mražených fazolek • 2 cibule • 70 g anglické slaniny • 4 stroužky česneku • 2 pikantní klobásy • olej • sůl • mletý pepř
Postup
Na kastrolu se lžící oleje necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme na ní nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku. Přidáme zmražené fazolové lusky, osolíme, opepříme a podlijeme malou skleničkou vody.
Po chvíli dodáme k fazolkám na kolečka nakrájenou pikantní klobásu a vše společně dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Před koncem necháme kastrol bez pokličky, aby se zbylá vody vypařila, a přidáme jeden stroužek česneku. Podáváme s brambory.