Odlehčené recepty: Špenátová polévka

Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…
Špenátová polévka
Potřebujeme
300 g čerstvého špenátu • 40 g rostlinného tuku • 1 cibule • 40 g hladké mouky • 500 ml mléka • sůl • sepř • 4 stroužky česneku
Postup
Špenát vložíme do malého množství vařící osolené vody a povaříme asi 10 minut. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem ze špenátu a povaříme 13 minut i s mlékem a litrem vody, přidáme česnek, špenát a znovu povaříme 5 minut.