Odlehčené recepty: Fazolový guláš

Tak pojďme zase jednou uvařit v duchu zdravé, lehké a samozřejmě delikatesní kuchyně. Ano, když už se zaobíráme odlehčením jídelníčku a tak trochu i dietami, zkusme podle čínských doporučení rozhodně rýži. A podle severoamerického menu třeba zase luštěniny…
FAZOLOVÝ GULÁŠ
Potřebujeme
1 ks červené papriky • 1 polévkovou lžíci hladké mouky • 1 kostku masoxu • 2 stroužky česneku • 2 ks kuchyňské cibule • 2 polévkové lžíce oleje • 300 g červených fazolí • mletou sladkou papriku • černý mletý pepř • sůl
Příprava
Fazole namočíme do hrnce a necháme pár minut odstát. Poté uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme paprikou a hladkou moukou, zalijeme vodou a vše rozšleháme a provaříme s masoxem. Do omáčky přidáme fazole, nakrájenou papriku, a dochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem. Před podáváním můžeme dochutit nakrájenou osmahnutou uzeninou.