Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix

Středomořská kuchyně je chutná, lehká a zdravá. Aby ne! Využívá hodně zeleniny, ryby a mořské plody, bílé maso. Všechny tyto suroviny proto najdete v tradiční španělské paelle, kterou miluje zpěvačka Hana Křížková (56). Ta pro své hosty v pořadu VIP Prostřeno! dokonce připravila celé španělské menu – vedle paelly to byly tapas jako předkrm a manzanas fritas jako dezert.
Zpěvačka Hana Křížková a její paella mix
POTŘEBUJETE:
8 kusů kuřecích křídel • 8 velkých slávek • 8 tygřích krevet• 4 hrsti mořských plodů • 1 červenou cibuli • 1 bílou cibuli • 7 stroužků česneku • 1 zelenou papriku • 1 červenou papriku • 1 žlutou papriku • 1 ½ misky zlatozrnné rýže arborio • 3 misky kuřecího vývaru • olivový olej • sůl • mletý pep • chilli koření • koření na paellu • zelenou petrželku
Postup:
1. Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu. Na široké a mělké velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.
2. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky. Mírně orestujeme, přidáme rýži, opět ji osmahneme a zalijeme vývarem.
3. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami. Přiklopíme a dusíme 15 minut, ochutnáme a podle potřeby dokořeníme.
4. Znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká. Podáváme s nasekanou petrželkou.