Rychlovky za pár korun: Kapsa se šunkou a zeleninou podle Ivany Černé

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Kapsa se šunkou a zeleninou podle Ivany Černé
Potřebujete
500 g listového těsta • 1 malý pórek • 2 papriky (různé barvy) • 3 stroužky česneku • 160 g bílého nebo zeleného chřestu • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžíci hladké mouky • 100 – 130 ml vývaru • 2 vejce • 150 – 200 g šunky • sůl • kmín
Postup
Pórek s paprikami pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. Na olivovém oleji orestujeme všechnu zeleninu. Osolíme, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vývarem. Zeleninovou směs dusíme cca 5 minut. Do změklé zeleniny přidáme jedno rozšlehané vejce, zamícháme a vypneme.
Těsto rozválíme na dva stejně velké obdélníky asi 3 mm tenké. Jeden obdélníkový plát přeneseme na plech na pečicí papír, poklademe ho plátky šunky a na ni dáme náplň ze zeleniny¨, kterou opět pokryjeme šunkou. Okraje těsta pak potřeme rozšlehaným vajíčkem. Druhý plát těsta uprostřed několikráte šikmo nařízneme a opatrně položíme na spodní část. Okraje dobře přitiskneme. Kapsu potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a pečeme při teplotě 200 ºC po dobu 30 minut dozlatova.