Vepřové maso na paprice s domácím houskovým knedlíkem podle Romany Rubášové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 velkou cibuli
- 500 g vepřového masa
- sůl
- mletý pepř
- mletou sladkou papriku
- chilli koření
- 1 smetanu na vaření
- 500 ml masového vývaru
- drcený kmín
- olej
- máslo
- Na knedlíky:
- 400 g hrubé a polohrubé mouky (1:1)
- sůl
- 1 vejce
- 200 ml vlažné vody
- 1 sušené droždí
- 2 nakrájené rohlíky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme, pak přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s hladkou moukou a provaříme, ještě vložíme plátek másla, podle chuti dosolíme.
Ze surovin na knedlíky propracujeme těsto, necháme vykynout, pak ho rozdělíme na 4 díly a každý díl ještě na vále propracujeme krouživými pohyby, pak přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Nakonec knedlíky vytvarujeme do válečku a vložíme do vařící osolené vody, vaříme cca 15 – 20 minut.