Krkovička s houbovou omáčkou podle Otto Pláška!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 plátek krkovice (2 cm vysoký)
1 hrst hříbků
100 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
olivový olej
nasekanou plocholistou petrželku
Plátek krkovičky potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve si nalijeme trošku olivového oleje. Jakmile je pánev rozpálená, vložíme plátek krkovice a zprudka opečeme z obou stran cca 4 minuty. Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpečku nalijeme 1 dl smetany a přidáme hrst mražených hub. Společně krátce povaříme, a jakmile smetana zhoustne, přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s chlebem, ale hodí se i hranolky.