Špekové knedlíky se zelím z červené řepy podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 8 rohlíků
- 350 g anglické slaniny
- 1 cibuli
- 1 svazek plocholisté petržele
- 2 vejce
- 1 hrst strouhanky
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- Na zelí:
- 2 větší řepy
- 1 cibuli
- 50 g anglické slaniny
- kmín
- cukr
- ocet
Rohlíky nakrájíme na kostky. Asi tři zalijeme smetanou. Na velké pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zbylé rohlíky a vše opékáme dozlatova. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme, žloutky přidáme spolu s opečenými rohlíky do rozmáčeného pečiva. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Doplníme sněhem, promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a pak tvoříme knedlíky o průměru 10 cm, které zavařujeme v páře 10 – 12 minut. Řepu nahrubo nastrouháme. Necháme rozškvařit slaninu, pak přidáme cibuli, řepu, trochu podlijeme a dusíme asi dvacet minut do měkka. Přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Knedlíky podáváme s řepou, zdobíme opečenou slaninou a dozlatova osmaženou cibulkou.