Osvědčené rychlovky: Pikant zelňačka podle Ivany Černé

Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Pikant zelňačka podle Ivany Černé
Potřebujete:
1 větší cibuli • olej • hladkou mouku • mletou pálivou papriku • mletou uzenou papriku • 1 sáček kysaného zelí • 1 maďarskou klobásu • sůl • mletý pepř • majoránku • bobkový list • nové koření • 4 brambory
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli a přisypeme hladkou mouku s oběma paprikami a promícháme. Pak zalijeme asi 500 ml vody, ochutíme majoránkou a solí, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme oprané kysané zelí nakrájené na menší kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, osolíme a dáme je vařit zvlášť do jiné nádoby. Když jsou měkké, přidáme je do polévky a spolu s nakrájenou klobásou. Vaříme zhruba 10 minut.