Řezy Amaretto podle Evy Přecechtělové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 g pískového cukru
- 70 g másla
- 1 lžíci kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce mléka
Na krém:
- 500 ml smetance šlehání
- 70 g hrubé mouky
- 1 lžíce solamylu
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 1 likér Amaretto
- 1 balíček piškotů
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekSmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty. Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout. Připravíme krém: Smetanu ke šlehání s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázni na kaši. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vymícháme a postupně všleháme vychladlou kaši. Na jeden z plátů poklademe piškoty, které namočíme v amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty. Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.