Kachna s řepovým zelím a zeleninovým knedlíkem podle Jany Remkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- ½ kachny
- sůl
- kmín
Na zelí:
- 1 větší červenou řepu
- 1 cibuli
- 50 g slaniny
- mletý pepř
- cukr
- ocet
Na knedlíky:
- 150 g syrové mrkve
- 150 g syrové kedlubny
- 2 vejce
- sádlo
Řepové zelí dusíme do úplného vyvaření vody (cca 10 – 15 minut). Nakonec jen dochutíme cukrem a octem a odstavíme ze zdroje tepla. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nastrouháme najemno. Zeleninu osolíme, opepříme a necháme ji pustit šťávu. Tu pak v dlaních co nejvíc vymačkáme, přidáme žloutky, promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Hrníčky vymažeme sádlem, naplníme je zeleninovou směsí do tří čtvrtin. Každý hrnek zvlášť vložíme do hrnce s vroucí vodou na 20 minut. Po vyjmutí hrníčků je necháme cca 5 minut postát a pak je vyklopíme.