Marinovaná hlíva podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 větší trs hlívy ústřičné
- 100 ml olivového oleje
- hrubou mořskou sůl
- 15 g naloženého zeleného pepře
- 500 ml vinného octa
- 3 stroužky česneku
- 4 snítky tymiánu
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekPak jej smícháme s octem a s olejem, co nám zbyl. Pokrájíme česnek na plátky a nasekáme jej najemno. Přidáme otrhané lístky tymiánu a přidáme do pepřové marinády. Touto připravenou marinádou pokapeme ještě teplé plátky hlívy a misku s hlívou dáme na cca 6 hodin do chladu odležet. Houby po této době dáme na talířky, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenou bagetkou nebo opečeným chlebem.
Sladké dobroty: Kakaové muffiny s tvarohem podle Veroniky Poláčkové
Celý článek