Martinské rohlíčky podle Ivany Bartuškové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg hladké mouky
- 1 kostku droždí
- 200 ml oleje
- 350 ml mléka
- sůl
- 20 lžiček cukru krupice
- 1 vejce na potření
Na náplň:
- 200 g máku
- 250 ml mléka
- 100 g mletých piškotů
- 2 lžíce rumu
- cukr
- 1 vejce
- mletou skořici
Jemně umletý mák povaříme v mléce, sejmeme z plotýnky, vmícháme piškoty, rum, vejce, cukr dle chuti a mletou skořici. Uděláme kvásek – z vlažného mléka, droždí a dvou lžic cukru. Do mísy dáme mouku, kvásek, zbývající cukr, olej, špetku soli a zpracujeme těsto.
Necháme asi hodinu kynout. Potom si těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 stejných výsečí, naplníme náplní a stočíme. Hotové rohlíčky dáváme na pečicí papír, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut při 200 °C.